برای استفاده از خدمات طراحی دکوراسیون داخلی آرکیدلایت کلیک کنید

سقف‌ها یکی از عناصر اصلی طراحی داخلی هستند که اغلب نادیده گرفته می‌شوند، اما طراحی یک سقف اصولی می‌تواند تأثیر قابل توجهی بر ظاهر و احساس کلی یک فضا داشته باشد. روزگار سبک‌های سنتی و مسطح به پایان رسیده است، زیرا نسل جدیدی از طراحی‌های سقفی مدرن و تأثیرگذار به میان آمده که ظرافت را جایگزین طرح‌های قدیمی کرده است. در این مقاله 12 مورد از محبوب‌ترین انواع سقف موجود را از نظر طرح‌ و سبک‌ بررسی می‌کنیم و ویژگی‌ها و مزایای منحصربه‌فرد هر کدام را مورد بحث قرار می‌دهیم.

مشورت با یک طراح خلاق و باذوق به جهت تغییر در دکوراسیون داخلی بر هر فردی که قصد تغییراتی در فضای موردنظرش دارد، واجب است. تیم نغمه حسینی با دانش عمیق و با داشتن طراحان حاذق و کاربلد در حوزه طراحی دکوراسیون داخلی می‌تواند در مسیر طراحی و اجرای یک سقف متناسب با سلیقه شما راهنمای خوبی باشد. با ما همراه شوید تا انواع سقف را مورد بررسی قرار دهیم.

شناخت انواع سقف

سقف وافل یا Waffle Ceiling

سقف‌های وافل اغلب به خاطر شکل ظاهری‌شان به عنوان سقف‌های قفسه‌ای شناخته می‌شوند. سقف‌های وافل به صورت حفره‌های مربعی شکل فرورفته در سراسر سطح سقف دیده می‌شوند. سقف‌های وافل با اجرای نورپردازی اصولی و خلاقانه می‌تواند جلوه بصری خوبی به فضای شما بدهد و با توجه به نوع طراحی‌اش مناسب فضاهایی با اندازه متوسط ​​تا بزرگ است. این نوع سقف بهتر است در فضاهای بزرگ مانند اتاق‌های غذاخوری و سالن‌ها در یک خانه مدرن و شیک استفاده شود.

سقف وافل یا Waffle Ceiling
سقف وافل یا Waffle Ceiling

سقف کشسان یا Stretch Ceiling

سقف کشسان که نوعی از سقف کاذب به شمار می‌رود از جدیدترین سقف‌هاست. سقف‌های کشسان به دو دلیل کلیدی بسیار محبوب هستند:

اولاً فوق‌العاده قابل تنظیم هستند و امکان چاپ و نصب تقریباً هر طرح، رنگ بر روی این نوع از سقف وجود دارد.

ثانیاً طراحی، راه‌اندازی، پیاده‌سازی و نگهداری آنها بسیار راحت و مقرون به صرفه است.

سقف Cove

از انواع سقف می‌توان به سقف cove که جز بی‌نظیرترین سقف‌هاست اشاره کرد. این نوع از سقف با الهام و ترکیب از چند نوع سبک، زیبایی باورنکردنی را ایجاد می‌کند. نبود لبه‌ها و گوشه‌های تیز در طراحی این نوع سقف توجه را به سمت مرکز اتاق جلب می‌کند. اگر چه نصب و نگهداری آن کمی پیچیده‌تر از سایر سقف‌هاست، اما راهی فوق‌العاده برای ایجاد محیطی گرم و آرام در هر اتاقی در سرتاسر خانه شما هستند.

سقف سینی یا Tray Ceiling

یکی دیگر از انواع سقف در طراحی دکوراسیون داخلی سقف Tray معروف به طرح سینی است که به معنای نشان دادن یک سینی وارونه ست که پایه آن به سمت بالا نگه داشته شده و حاشیه‌ها پایین آویزان است. این سبک سقف مناسب اتاق‌های کوچک و بزرگ بوده که با نصب چراغ‌های گلدانی جلوه بسیار خاصی پیدا می‌کند.

سقف خرپایی (سوله) یا Shed Ceiling

سقف‌های سوله که به سقف خرپایی هم شناخته می‌شوند اغلب به عنوان سقف‌های تک شیب شناخته می‌شوند. به طور معمول این نوع از سقف در فضاهای تنگ‌تر در سراسر خانه مانند اتاق زیر شیروانی و یا فضاهای تجاری استفاده می‌شود. در هر دو موارد کاربری تجاری و مسکونی، سقف‌های سوله‌ای به دلیل نصب آسان و انعطاف‌پذیری آنها در یک ظاهر طراحی شده محبوب هستند.

سقف تیرچه دار یا Beamed Ceiling

سقف‌های تیرچه‌ای یک سبک سقف فوق‌العاده منحصربه‌فرد هستند که از تیرهای چوبی برای ایجاد زیبایی دکوراسیون داخلی با تم روستایی طراحی شده‌اند.

سقف شیب‌دار یا Sloped Ceiling

سقف شیب‌دار که اغلب به عنوان سقف کلیسای جامع شناخته می‌شود به گونه‌ای طراحی شده است که مرکز یک اتاق فوق‌العاده جادار و مطبوع باشد و فضا به سمت گوشه‌ها کشیده شود. سقف‌های شیب‌دار با الهام از طراحی جاودانه کلیسا، روشی باورنکردنی برای افزودن یک عنصر الهام‌بخش به هر فضای بزرگ است. یک نکته در مورد سقف‌های شیب‌دار این است که مرکز بلند آنها دسترسی و تمیز کردن چراغ‌ها و گوشه‌ها را تا حدودی دشوار می‌کند.

سقف شیب‌دار یا Sloped Ceiling
سقف شیب‌دار یا Sloped Ceiling

سقف طاق بشکه‌ای یا Barrel Vaulted Ceiling

یکی دیگر از انواع سقف که جزو منحصر به‌فردترین سقف‌هاست، سقف طاق بشکه‌ای است که اکثرا در خانه‌های اروپایی پیدا می‌شود. این سقف‌های بزرگ به گونه‌ای طراحی شده‌اند که دارای طاق سقفی هستند که از یک طرف اتاق به طرف دیگر امتداد می‌یابد. این قوس ارتفاع، سقف فوق‌العاده بزرگی را در کل فضا ایجاد می‌کند و امکان استفاده از وسایل روشنایی و تزیینات کافی را برای ایجاد یک تجربه واقعاً منحصر به فرد فراهم می‌کند. پیاده‌سازی این نوع از سقف جر گران‌ترین سقف‌هاست که نگهداری نسبتاً سختی را به همراه خواهد داشت.

سقف گنبدی

سقف‌های گنبدی، همان‌طور که از نامشان پیداست، به شکل نیمکره طراحی شده‌اند. تصور کنید که یک توپ از وسط نصف شده و در بالای اتاق شما قرار می‌گیرد. سقف‌های گنبدی که معمولاً مناسب اتاق‌ها و فضاهای بزرگ‌ بوده که راه فوق‌العاده‌ای برای ایجاد یک مرکز زیبا در فضای مورد نظر شماست.

هنگامی که سقف‌های گنبدی با یک لوستر زیبا ترکیب می‌شوند، می‌توانند حس واقعاً منحصر به فردی از تجمل را ایجاد کنند. نکته قابل توجه در رابطه با این سقف این است که به دلیل اندازه و فضای مورد نیاز برای اجرای این نوع از سقف اغلب در خانه‌های مسکونی دیده نمی‌شود.

سقف اکسپوز

به دلیل ترند شدن طراحی‌های ساده و مینیمالیستی در هر دو فضاهای تجاری و مسکونی، سقف اکسپوز حسابی در حوزه طراحی داخلی طرفدار پیدا کرده است و جز مدرن‌ترین نوع طراحی در دکوراسیون داخلی به شماره می‌رود. شگفت‌انگیزترین جنبه سقف‌های اکسپوز، نصب و نگهداری  آسان این نوع سقف است. از سقف می‌توانید برای آشپزخانه، نشیمن و تقریباً در هر اتاقی از خانه خود استفاده کنید.

سقف اکسپوز
سقف اکسپوز

سقف معمولی

یکی از رایج‌ترین انواع سقف که از قدیم تا به الان جزو آیتم‌های انتخابی بوده، سقف معمولی است. این نوع از سقف‌های صاف تقریباً در تمام خانه‌ها اعم از جدید و قدیمی به دلیل استحکام ساختاری و هزینه‌های پایین نصب و نگهداری دیده می‌شود. سقف‌های معمولی مسطح و تک هستند که اغلب می‌توانند با قالب گیری و گچ‌بری‌های خلاقانه در اطراف لبه‌های فضای مورد نظر ظرافت خاصی را به سقف اضافه کنند.

سقف کاذب

سقف کاذب، یک تکنیک جالب دکوراسیون داخلی است که به جهت نمایش سقف به صورت بزرگ‌تر و یا بلندتر بر روی سقف اجرا می‌شود. در این طراحی این تکنیک به کمک رنگ، نورپردازی و یا الگوهای هندسی، سقف را بزرگ‌تر یا بلندتر به نظر می‌رساند. از آنجا که اغلب فضاها ارتفاعات مختلفی دارند و ساختار سقف‌ها نیز متفاوت است، استفاده از سقف کاذب می‌تواند به طور معجزه‌آسا کمک کند تا فضای کوچک‌تر به شکل بازتری به نظر برسد.

سقف کناف

سقف کناف از تخته‌های کناف یا پانل‌های کوچکی ساخته می‌شود که به یک سازه فلزی متصل می‌شوند. این نوع سقف معمولاً در داخل ساختمان‌ها استفاده می‌شود و می‌تواند به راحتی منحنی و به شکل‌ها و طرح‌های مختلف ساخته شود. سقف کناف به طور معمول در دکوراسیون داخلی استفاده می‌شود و به دلیل زیبایی و همچنین خواص عایق صوتی و حرارتی، در سال‌های اخیر مورد توجه قرار گرفته است.

جمع بندی

در این مقاله سعی کردیم انواع سقف را از جهات مختلف مورد بررسی قرار دهیم تا در نهایت بتوانیم با توجه به فضایی که قصد طراحی سقف آن را داریم با توجه به زیبایی و تنوع، افزایش ارتفاع و اندازه بهتر اتاق، عایق گرما و صدا انتخاب درستی داشته باشیم. تیم نغمه حسینی با داشتن طراحان به روز و حاذق می‌تواند شما را در پروسه دکوراسیون داخلی همراهی کند تا بهترین انتخاب را متناسب با فضای خود داشته باشید.

سؤالات متداول درباره انواع سقف

  1. چند نوع سقف در دکوراسیون داخلی وجود دارد؟

13 نوع از انواع سقف جزو محبوب ترین سقف‌های روز دنیا هستند که ما در این مقاله به بررسی جزییات هرکدام از آنها پرداختیم.

  1. بهترین نوع سقف در دکوراسیون داخلی کدام است؟

در واقع مشخصاً نمی‌توان به یک مورد از انواع سقف به عنوان بهترین نوع اکتفا کرد؛ زیرا انتخاب سقف کاملاً وابسته به فضای موردنظر شما دارد.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

خدمات طراحی دکوراسیون آرکیدلایت

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up